La cea de-a treia ediţie a Festivalului Maris Fest 2017 de la Târgu Mureş, o manifestare de promovare a culturii motociclismului şi a muzicii rock, programat în perioada 16-18 iunie sub motto-ul “Eleganţă în trafic”, şi-au anunţat participarea aproximativ 25.000 de motociclişti din cel puţin şapte state europene.

“Şi în acest an mii de motociclete vor defila pe străzile oraşului Târgu Mureş, în cadrul celei mai mari parade moto din ţară, Maris Fest 2017, ajunsă la cea de a treia ediţie. Motto-ul evenimentului din acest an este ‘Eleganţă în trafic’, astfel că, dincolo de conduita necesară, motocicliştii vor defila purtând papioane şi cravate. Primii 200 de participanţi vor primi gratuit aceste accesorii din partea organizatorilor. Ca de fiecare dată, încercăm să atragem atenţia asupra aspectelor importante prin intermediul promovării valorilor de interes public. Mesajul din cadrul acestei ediţii vorbeşte de la sine: ‘Salvaţi pădurile!’. În parteneriat cu Şcoala Populară de Arte, au fost create pancarte cu mesaje reprezentative dedicate exclusiv evenimentului nostru. Pe lângă evidenţierea comportamentului necesar a fi adoptat de către toţi participanţii la trafic, scopul Maris Fest este şi acela de a promova creşterea numărului de turişti în localitate. La ediţia 2017 şi-au anunţat prezenţa aproximativ 25 000 de participanţi, atât din ţară cât şi din străinătate, manifestându-şi interesul motociclişti din Norvegia, Germania, Grecia, Bulgaria, Moldova, Ungaria şi Austria”, au anunţat organizatorii, luni, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor Maris Fest, organizarea unui astfel de eveniment în Târgu Mureş are un impact pozitiv major, dat fiind faptul că, la nivelul judeţului numărul motocicletelor înmatriculate este de peste 5 500, ceea ce înseamnă că există şi o participare activă în trafic a iubitorilor de cai putere pe două roţi, motiv pentru care vor fi organizate şi cursuri de prim ajutor.

“Dar pentru că Maris Fest este un eveniment care se adresează atât pasionaţilor de motociclism, cât şi iubitorilor de rock, surprizele muzicale oferite de organizatori pe scena amplasată în cunoscuta locaţie aflată pe malul râului Mureş, în zona 7 Plopi, vor fi pe măsura aşteptărilor. Concertele vor fi susţinute de cunoscuţi artişti din România şi străinătate. Evenimentul va debuta cu, deja, tradiţionala paradă moto, punctul de întâlnire fiind şi de această dată parcarea Promenada Mall din Târgu Mureş, unde va fi susţinut şi cursul de prim ajutor, organizat în parteneriat cu serviciul SMURD”, se mai arată în comunicatul Maris Fest.

Sursa:agerpres.ro / Foto/video:youtube