Este vorba de accidentul din sensul giratoriu – cartierul 7 Noiembrie, Tirgu Mures -, petrecut ieri, care a starnit multe comentarii pe retelele de socializare, prezentat de noi in materialul acesta. – MS

La data de 14 mai 2017, ora 14:50, în intersecţia cu sens giratoriu a străzilor 22 Decembrie 1989 cu strada Lăcrămioarei din Tirgu Mures, o tânără, de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neacordării de prioritate auto faţă de autoturismele care circulă în sensul giratoriu, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie.

Accidentul rutier a fost soldat doar cu pagube materiale, luându-se măsura sancţionării contravenţionale şi a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul.

În conformitate cu art. 57, alin. 4, din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie.

IPJ Mures