Mai multi parlamentari au semnat proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş “AUTOSTRADA UNIRII”. Printre initiatorii proiectului se regasesc: Marius Pascan, Lavinia Abu-Amra, Oprişcan Mihai Doru, Buicu Corneliu-Florin, Vass Levente – deputati de Mures in Parlamentul Romaniei.

<< Am inițiat un proiect legislativ privind construirea Autostrăzii Iași – Târgu-Mureș. Considerăm că o dezvoltare sustenabilă și sănătoasă depinde de investiții, iar la nivel național economia se bazează pe infrastructură, reprezentând practic coloana sa vertebrală. De aceea, după zece ani de promisiuni guvernamentale, trenări politicianiste și socoteli demagogice, considerăm că este timpul înfăptuirii marilor proiecte concrete. Întrucât în această perioadă se aniversează și centenarul „Iași – Capitala Regatului României – 1916-1918 și Oraș al Marii Uniri”, constituie un bun prilej pentru ca, o dată cu aniversarea centenarului Marii Uniri, Autostrada Iași – Târgu-Mureș să se numească chiar „Autostrada Unirii” >>, se arata in postarea deputatului de Mures, Marius Pascan.

PS – Poate ne spune dl deputat Marius Pascan si data la care se va incepe si termina aceasta autostrada. Din relatarile facute de presa din Iasi, tronsonul care ne vizeaza in mod direct este preconizat ca realizare undeva in anul 2030! 😉