Cine ar fi crezut că suntem capabili de așa ceva? Iată că se poate și la noi! Sighișoara a intrat, timid, în categoria orașelor inteligente. În contextul agravării problemelor de mediu, generate în mare măsură de groapa de gunoi ecologică și de miile de vehicule ce tranzitează zilnic orașul, autoritățile locale au ajuns la concluzia că, în momentul de față, arhitectura neconvențională, cu funcționalitate naturală, ar putea fi o soluție pentru îmbunătățirea calității vieții noastre.

De curând, în cel mai mare cartier al orașului, își face loc un proiect-pilot de arhitectură verde durabilă, a cărui filozofie își propune să aducă aromonie între mediul antropic și cel natural. O centrală termică dezafectată a fost reproiectată pentru a se integra mai bine în peisaj, oferindu-le locuitorilor din zonă o mică oază, aer mai curat și spațiu pentru organizarea tradiționalului grătar.

“Este un proiect ce nu ne aparține, dar pe care noi îl susținem prin neimplicare. Consider că natura trebuie să-și urmeze cursul”, a declarat consiliera Cioanta Minerva (PSD), cea care ne-a promis în campania electorală parcuri curate și sigure pentru copiii și nepoții noștri.

Citeste materialul complet aici.