Imaginea nu a fost furnizata impreuna cu comunicatul IPJ Mures si nici nu se face referire la acest accident in comunicat, dar cu siguranta are legatura cu scopul actiunilor intreprinse. In momentul in care primim de la ei informatii referitoare la accidentul din imagine, petrecut astazi in zona sensului giratoriu de la Unic/7 noiembrie, le vom publica. Cine credeti ca va fi vinovatul in viziunea lor si care sofer ramane fara permis pentru neacordare de prioritate? 😉  – MS

În perioada 12 — 14 mai 2017, au fost intensificate acțiunile menite să mențină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale și să salveze vieți, prin prevenirea accidentelor de circulație.

Bilanțul zilei: 11 infracțiuni constatate și 293 de sancțiuni contravenționale aplicate.

La data de 13 mai a.c., polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și intervenție rapidă din cadrul IPJ Mureș au acționat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranța și liniștea cetățenilor.

Polițiștii de ordine publică au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, dintre care 69 la Legea 61/1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială.

Polițiștii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile naționale și europene, în funcție de creșterea valorilor de trafic.

În urma celor 14 controale, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere (dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului).

Pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase, polițiștii au desfășurat 1 acțiune, pe linie de arme/braconaj, în urma căreia au fost constatate 4 infracțiuni pe linie de arme și au fost indisponibilizate 4 arme și 56 de bucăți de muniție.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat 2 acțiuni și controale pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a altor infracțiuni de natură economico-financiară, înregistrând 1 dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea a unei infracțiuni, fiind cauzat un prejudiciu de 6500 de lei.

În urma tuturor activităților, au fost aplicate 293 de sancțiuni contravenționale, dintre care 69 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 13 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite , 3 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor , 3 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, fost aplicate 174 de sancțiuni contravenționale, majoritatea la O.U.G. nr. 195/2002 (2 pentru alcool, 61 pentru viteză și 22 pietonilor).

Au fost reținute și 14 permise de conducere, dintre care 2 pentru alcool, 3 pentru săvârșirea unor infracțiuni și 9 pentru alte abateri , precum și 17 certificate de înmatriculare retrase.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale se ridică la 112.220 de lei.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, sau indisponibilizate 4 arme, 56 de bucăți de muniție, precum și 1 mijloc de transport.

Dacă aveți nevoie de ajutor sau sunteți martorii unei fapte antisociale, anunțați cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul 112!

IPJ Mures / Foto:Soos Istvan‎ – Esti din Targu Mures daca…