“Nu e în regulă că au fost aceste atacuri, dar poate asta vă ajută să verificaţi cum au fost realizate acele programe şi acele sisteme de protecţie. Majoritatea dintre noi ştim ce înseamnă un firewall. Una este să pui mai multe ziduri de protecţie unul după altul, una este să le pui unul lângă altul, care înseamnă de fapt unul. Eu zic că este bine să verificaţi, doamnă, o să vă spun şi instituţiile unde s-a făcut aşa, să verificaţi cine le-a realizat şi cu câţi bani au fost realizate aceste sisteme de protecţie, care sunt degeaba. Şi poate hackerii ăştia sunt români buni şi au zis să tragă un semnal de alarmă. Dar vreau să luaţi în serios asta, că au fost multe programe informatice realizate în România”, a spus Dragnea, citat de agerpres.ro.

“Deci sa vedem…
Un email cu o campanie de psihing, trimis de pe o adresa falsa NATO. Atunci sigur, sursa trebuie sa fie Rusii. Neaparat, Dar nu-i problema, ca noi am contracarat. Daa suntem tari. Doar ca expertii nu stiu acum daca atacul a avut success sau nu… va dati voi seama ce contracarare a fost asta? Toti expertii au sarit la emailul ala s-au uitat in header au stabilit ca au fost Rusii, iar in urma analizei au constatat ca habar nu au daca cineva a deschis emailul sau nu.
NU dati cu paru, da asa ne zice articolul, ca ceva mai detaliat nu stiu sa fi publicat MAE, asa cum fac altii de pe alte meleaguri, care explica si dau comunicate pentru a sti lumea ce sa faca si cum sa reactioneze la asemenea campanii. Ce bine ca am salvat o institutie… Oare la cate alte din tara a ajuns mailul si in loc de sursa falsa NATO poate vindea margele la o tanti ce joaca freecell pe un Windows XP fara actualizari de 5 ani ?
Dar suntem tari la securitate. Cei mai tari.
In noaptea asta in Anglia si Spania cel putin 2 spitale au sistemul informatic cazut si criptat in urma unii atac. La noi nici nu pot sa ajunga ca probabil sistemele sunt cazute din cauze “naturale”. E si asta o metoda de protectie…
“, spune specialistul IT muresean Cornel Alexa, facand referire la acest material.

Foto:Biziday.ro