În data de 12 mai, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice. 

Peste 170 de poliţişti de la structurile de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor,  dar şi de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, au efectuat 33 de acţiuni și alte 12 activități specifice muncii de poliţie.

În urma acţiunilor, au fost constatate 10 infracţiuni. De asemenea, a fost depistată o minoră, de 17 ani, urmărită la nivel naţional.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 202 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 51.000 de lei.

Dintre acestea 29 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 2 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului silvic.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 154 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 17 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 11 pentru indisciplină pietonală.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere  – pentru neacordare prioritate pietoni, depăşiri neregulamentare, precum şi pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/oră – şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

IPJ Mures