Ispectoratul şcolar Mureş a început o anchetă după ce şase elevi s-au bătut în curtea unei şcoli. Incidentul a fost filmat de un bărbat care locuieşte în apropiere. Acesta susţine că, timp de câteva minute, niciun profesor sau paznic nu a venit să-i despartă pe copii.

Curtea Şcolii Nicolae Bălcescu din Târgu Mureş a fost scena unei bătăi generale între mai mulţi copii din clasele de gimnaziu. Minute bune, elevii şi-au împărţit pumni şi picioare.

Incidentul a avut loc în curtea interioară a școlii. Pe înregistrare se poate observa cum nu intervine niciun profesor în momentul în care copiii încep să se bată, iar în zonă nu era nicio altă persoană care să îi supravegheze.

„Se duceau de la o bancă la alta, se îmbrânceau şi atunci am observat că începeau să alerge unul după altul, să se prindă, să îşi dea picioare, să se trântească pe jos, să se prindă, se loveau, se tăvăleau. Toată zona aceasta de după gard a fost locul conflictului,” povestește un martor.

Profesorii spun că în curte sunt camere de supraveghere, dar acestea nu au înregistrat conflictul fiindcă sunt prea departe.

Directorul şcolii a refuzat să comenteze incidentul, dar, la cererea Inspectoratului Şcolar, a declanşat o anchetă internă.

Citeste materialul complet.