Apreciem actiunile de prevenire si educatie, oferite de politistii mureseni copiilor, in privinta circulatiei pe biciclete, dar, din pacate, in lipsa pistelor special amenajate, tinerii biciclisti pot pedala in siguranta doar in parcul din Piata Trandafirilor. Probabil nu a fost intamplatoare alegerea aceluiasi loc chiar si pentru aceasta actiune! – MS

CUPA DHS LA CICLISM, O PATĂ DE CULOARE ÎN CENTRUL ORAŞULUI TIRGU MUREŞ

La startul ediţiei a VIII-a a Cupei DHS la ciclism, găzduite la 9 mai a.c. în Tg. Mureş, s-au înscris 5 echipe pline de entuziasm şi energie. Vremea frumoasă a influenţat pozitiv concurenţii, aceştia păstrându-şi tonusul pe tot parcursul competiţiei.

Evenimentul național, organizat de Clubul Sportiv DHS Silverfox Deva, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, este un concurs de îndemânare pe bicicletă și legislație rutieră.

Competiţia, adresată elevilor din clasele V-VIII, tratează tema importanţei folosirii bicicletei în educaţia copiilor. Scopul concursului de biciclete este de a promova un mod de viaţă sănătos, de a preveni producerea accidentelor rutiere în rândul tinerilor, prin însuşirea în mod corect a regulilor de circulaţie, dezvoltarea unui comportament responsabil în traficul rutier şi de a verifica gradul de pregătire al elevilor în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ.

În cadrul acestui eveniment poliţiştii rutieri mureşeni le-au explicat copiilor cauzele care concură la producerea evenimentelor rutiere, cu implicarea conducătorilor de biciclete, precum şi cât de important este să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să folosească echipamentul de protecţie, toate aceste măsuri educativ-preventive Poliţia Rutieră desfăşurându-le în Campania naţională „Alege Viaţa”.
Concurenţii, constituiţi în 5 echipe, au avut de parcurs 3 probe de concurs, din care una teoretică şi 2 practice.

Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar, elevii dând dovadă că şi-au însuşit regulile de circulaţie pentru biciclete, dar şi regulile generale. Ulterior elevii au trebuit să parcurgă cu bicicleta un traseu din poligonul special amenajat, iar la final să susţină o probă de îndemânare pe bicicletă.
Câştigătorii concursului, şi nu numai, au fost premiaţi de organizatori, indiferent de rezultatele obţinute.

IPJ Mures