“Hai, Ancuta, primeste-ne in povestea ta!”

Sunt cuvinte care mi-au venit din partea a doi oameni minunati pe care i-am cunoscut de o parte si de cealalta a catedrei de la Colegiul Economic “Transilvania”. Iar vocile din ecoul “Si eu!” Si eu!” au venit din piepturile artistilor de la Ansamblul profesionist “Muresul”, solistii: Dorina Oprea, Maria Santean Faghiura, Leontina Pop, Dorina Grad, Ionela Morutan, Ovidiu Furnea si Ansamblul “Spice muresene”.

Stransi toti intr-un spectacol caritabil miercuri, 17 mai 2017, ora 18:00 la Casa de Cultura “Mihai Eminescu” din Tirgu Mures! Pentru ai mei gemeni, Gruia si Vladimir, “Feti-Frumosi cu 9 vieti”, care de doi ani si jumatate imi dovedesc ca nasterea lor prematura a fost ca sa ii faca MICI EROI.

Au patimit multe copiii mei: trei operatii cerebrale, paralizie cerebrala, doua operatii cardiace, o operatie oculara, epilepsie si un implant cohlear care sa aduca darul auzului inapoi. Au intr-adevar 9 vieti pentru ca din toate interventiile au venit in bratele mele, iar prezenta lor in bratele mele mi-a adus adierea “raiului pe pamant”. Ei si-au facut din plin dovada iubirii fata de aceasta viata: au luptat, lupta si vor sa le fie bine! Insa forta si incapatanarea lor de a rezista demn trebuie sprijinite si de noi, parintii: recuperari fizice si psihice permanente foarte costisitoare (kinetoterapie, logopedie, medicamentatie etc, etc)! Facute exclusiv de noi, parintii! Caci ii iubim cum n-am iubit vreodata in vietile noastre!

Spectacolul de caritate vine insa si pentru a-mi sprijini visul de mama de doi copii cu certificate de handicap grav: un centru de recuperare psiho-motorie pentru copii si de interventie timpurie. Pentru ca judetul Mures nu are solutii pentru acesti copii vulnerabili. Copiii cu nevoi speciale nu sunt condamnati unui etern certificat de handicap: cu terpeuti buni in kinetoterapie, logopedie, terapie ocupationala isi pot depasi conditia, recupera uneori in totalitate si bucura de normalitatea unui trai decent.

Pentru Gruia si Vladimir va invit! Dar si pentru toti copiii cu dizabilitati psiho-motorii alaturi de care traim zilnic!

INTRAREA ESTE LIBERA! Cu drag, Ancuta