Am citit astazi un material interesant pe mures.ro, care trateaza evenimentele de ieri obiectiv si pertinet, dar la modul general. 

“Cele două ore în care Centrul orașului a fost blocat, pe 9 mai, de o manifestație super plicticoasă, trasă la indigo după ceea ce se face de ani buni încoace, au scos la drumul mare toți haterii din online-ul mioritic. Evident, iar am auzit aceeași placă stricată cu cetățeni, vecini, cunoștințe care se plâng că nu se poate să ai un trafic blocat într-un oraș european, că Primăria e de vină, că primarul e cel mai fioros, că intrastructură, ce centuri, că…lista e inutilă și lungă”. – vezi materialul complet.

Daca ne referim strict la evenimentele avute loc ieri, asa cum am scris noi in acest material sau cei de la RadioMures in acest material, nu prea le mai dam dreptate celor de la mures.ro. 😉

Consideram ca acest tip de evenimente sunt realizate doar pentru “imagine si publicitate” si nu justifica inchiderea Centrului, implicit blocarea circulatiei. Totodata, era normal ca aceasta inchidere temporara a traficului sa fie anuntata prin comunicat de presa de catre autoritati.

Pe de alta parte, consideram in regula inchiderea circulatiei cand exista evenimente importante pentru oras. Asa cum a fost cazul Mures Half Marathon, cand circulatia a fost restrictionata in anumite zone, anuntata de organizatori si publicata de noi in acest material pentru informarea la timp a targumuresenilor.

PS – Ar trebui sa-si angajeze un consilier consilierul din imagine, sa-l consilieze in privinta gesturilor. Pozitia mainilor este buna pentru situatia in care s-ar afla in biserica, nu la o parada cu caracter militar. 😉

Muresan D. STIRESCU