În perioada 17-18.05.2017, începând cu ora 09.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş organizează etapa judeţeană a concursului cercurilor aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” şi a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”. Competiția se va desfăşura la Grupul Şcolar „Aurel Perșu” din Tg. Mureş, str. Milcovului nr. 1.
Scopul acestor concursuri este cunoaşterea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă, adoptarea unui comportament adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul unor urgenţe, formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături cum ar fi spiritul de echipă, iniţiativa, curajul, perseverenţa, corectitudinea şi disciplina.
Concursul „Prietenii pompierilor” se adresează elevilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII), constă într-o probă scrisă şi două probe practice (pista de îndemânare peste obstacole şi ştafeta de 400 metri cu obstacole). Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa” se organizează pe două niveluri: ciclul gimnazial (clasele V-VIII) şi ciclul liceal (clasele IX-XI) şi cuprinde o probă teoretică şi două probe practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe o distanţă de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.)

ISU Mures