Niste “destepti” din primaria Tirgu Mures au blocat de mai multi ani un sfert din locurile de parcare existente in pasajul subteran din Piata Teatrului (Luxor). Mai exact 16 din totalul de 64 de parcari existente.

Pana sa “pricepem” si noi aceasta “afacere” de alimentatie publica propusa, constatam ca, pe langa locurile de parcare blocate – atat de necesare in plin centrul orasului -, mai avem si niste dughene din placaj, goale, folosite pentru urinat si gunoaie.

Din punct de vedere material, daca luam in calcul tariful de 0,5 EUR/ora, orasul a pierdut cel putin 168ore x 12luni x 16parcari x 0,50EUR = 16.128,00 EUR/an din taxele de parcare.

Sa fie penibilul maxim, ne trezim si cu interventia prompta (doar in cazurile care le convin) a PLM, care amendeaza masinile parcate in fata fostelor locuri de parcare ocupate inutil si pagubos.

“Lucrarea” a avut termenul de finalizare ianuarie 2016, dar, oricum, tot nu vedem rostul pentru ”amenajarea spatiilor de alimentatie publica si de depozitare recuzite amfiteatru” in aceasta zona, in detrimentul destinatiei initiale.

Daca nu era vorba de o “afacere”, ci pur si simplu de o greseala de moment a celor care au “gandit” schimbarea destinatiei, cu siguranta nu tineau placajul montat atata timp fara rost si fara vreo utilizare. Cata rautate sa ai, sa nu demontezi placajele, chiar si temporar!?

Va prezentam imaginile cu locul, lucrurile si situatia la care am facut referire:

Muresan D. STIRESCU