Va prezentam si noi, in ultimele saptamani, o serie de accidente cauzate de viteza excesiva – aici, aici, aici, aici, aici, aici -, cel mai tragic fiind accidentul tanarului motociclist care si-a pierdut viata! Sustinem campania initiata de IPJ Mures – MS

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş acţionează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice.

În urma unei acțiuni derulate pe parcursul a trei zile, polițiștii mureşeni, sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, au aplicat peste 280 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 5 permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h. 

În perioada 5 – 7 mai a.c., polițiștii au desfășurat acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma activităților din teren, au fost aplicate 407 de sancțiuni contravenționale, dintre care 401 prevăzute de legislația rutieră și 6 prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, au fost reținute 25 de permise de conducere, au fost retrase 12 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 7 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și 4 infracțiuni de altă natură.

Pentru depistarea celor care au depășit viteza legală, polițiștii au utilizat 8 de echipamente radar.

Cu ajutorul acestor echipamente, au fost constate 288 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute 5 de permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

În funcție de încadrarea contravențională a abaterii săvârșite, au fost aplicate 107 de sancțiuni pentru depășirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise, 112 de sancțiuni pentru depășirea cu 21 – 30 km/h a vitezei maxime admise, 49 de sancțiuni pentru depășirea cu 31 – 40 km/h a vitezei maxime admise, 15 sancțiuni pentru depășirea cu 41 – 50 km/h a vitezei maxime admise și 5 sancțiuni pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Exemplu:
La data de 05 mai a.c., un bărbat din Ucraina, a condus un autoturism pe raza  localităţii Sîngeorgiu de Pădure, cu viteza de 117 km/h  (+67 km/h)

IPJ Mures / Foto:presm.ro