În cadrul activităților de control, poliţiştii rutieri au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public.

Un bărbat, din Albeşti, a fost depistat conducând un autobuz sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce efectua transport public de persoane, pe DN13 E60, în municipiul Sighișoara. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o valoare de  0,22 mg/l alcool pur in aerul expirat, astfel că a fost sancționat contravențional și, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Un alt bărbat din Tîrgu Mureş a fost depistat conducând un microbuz, în timp ce efectua transport public de persoane, pe DN13A, prin localitatea Sângeorgiu de Pădure, fără a avea cuplată centura de siguranță în dispozitiv, iar autovehiculul avea expirată inspecția tehnică periodică. Conducătorul auto a  fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

La data de 8 mai a.c., între orele, 06.00 – 10.00, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat, la nivel național, o acțiune, în care s-a avut în vedere, în principal, transportul rutier public de persoane.

Aproape 20 de poliţişti mureşeni au verificat autovehiculele destinate transportului care efectuează curse regulate și ocazionale, precum și pe cele destinate transportului de elevi.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale (dintre care una a fost dată pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa alcoolului, una pentru defecţiuni tehnice, 12 pentru neportul centurii de siguranță, una pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere”, una pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice şi 4 pentru alte tipuri de abateri).

IPJ Mures