Salutam aparitia noului portal – ems24.ro – in judetul Mures! Asa cum va ziceam, “intinerirea” acestui segment este binevenita. Muresul are nevoie de informatii corecte si reale, venite din cat mai multe surse. Welcome ems24.ro!

Siteul va propune inca de la lansare un concurs interesant de cultura, avand ca premiu un telefon Samsung Galaxy J5 dual-sim:

În perioada medievală începînd cu secolul XIV-XV până la începutul primului război mondial,în Ardeal, familiile de nobili care au condus această regiune au construit castele-locuri care reprezentau reședința nobiliară, în special în județele Mureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba și Hunedoara. S-au construit în jur de 130-150 de castele în Transilvania dintre care în județul Mureș sunt conform datelor oficiale 25. Aceste castele nu au dimensiuni comparabile cu cele ale castelului Peleș de exemplu sau Bran, dar totuși ele au dimensiuni considerabile cu mult mai mari decât o simplă casă și ceva mai mari decât un conac (există și conace în județul nostru, vom discuta despre ele ulterior). Toate castelele din județul nostru au fost construite de famili de grofi maghiari care reprezentau nobilimea din Ardeal. Grofi maghiari din Ardeal nu erau la nivelul nobililor maghiari din Ungaria nu aveau aceaiși forță, drepturi și bogăție ca aceștia, însă ei reprezentau un factor de decizie în această zonă.Termenul de castel din Transilvania denotă clădiri mai importante cu împrejurări frumos aranjate, curți interioare, ziduri cu bastioane.

Scopul acestui concurs este de a promova din punct de vedere turistic orașul Târgu-Mureș, dar și județul Mureș, iar scopul ems24.ro este acela de a scoate în evidență ceea ce este mai bun în județ și din Târgu Mureș”. Citeste aici regulamentul si alte detalii.

Le dorim mult succes!