Activitate intensa ANI la Mures, dar fara nici un folos. Mai exact, chiar si in caz de condamnare sau dubla condamnare, ei tot gasesc “solutii legale” pentru a ocupa functii publice si pentru a coordona activitati cu caracter public. De exemplu cazul lui Claudiu Maior, declarat de doua ori incompatibil de catre instantele de judecata – condamnat cu prevedere expresa de a nu mai ocupa functii publice timp de mai multi ani -, si cu toate acestea el conduce, isi atribuie si “gesticuleaza” la evenimente sau lucrari realizate de o institutie publica: primaria Tirgu Mures! Toate acestea prin “solutia legala” gasita smechereste, cea de numire in postul de consilier personal al primarului Dorin Florea! Si atunci la ce folos sa mai cheltuim bani si resurse publice prin tribunale?! – M.S.

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că numita COSTIN MARIA LILIANA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 mai 2013 — 25 octombrie 2016, întrucât a deținut simultan funcția publică cu statut special în cadrul Compartimentului Informatică al Penitenciarului Târgu Mureș și funcția/ calitatea de expert tehnic judiciar în cadrul Tribunalului Mureș — Biroul Tehnic de Expertize Tehnice și Contabile Mureș (instituție publică).

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit căruia ‘Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice’.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. COSTIN MARIA LILIANA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligațiilor legale privind (…) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (…)’.

‘Persoana (…) față de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE