Ehipajul Chevon Lim / Martijn Wydaeghe, aflat la bordul unui Hyunday 120 R% a fost implicat, in aceasta dimineata, intr-un grav accident in timp ce se aflau pe proba speciala 5 – Valea Fericirii – prima a acesi zile. “Echipajul a parasit traseul, s-a izbit violent de un stalp si a iesit in décor. Ambulanta probei a intervenit imediat la fata locului. Pilotul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea starii de constienta, iar navigatorul a suferit o contuzie toracica. Ambii au fost stabilizati la fata locului, sunt in stare buna,  iar acum se afla in ambulanta, in drum spre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta pentru investigatii suplimentare”, a precizat doctorul Cristian Ursu, medic sef al Rlaiului Transilvania.

Potrivit directorului organizatoric al Transilvania Rally, Bela Soica, proba speciala 5 a fost intrerupta si apoi parcursa in regim de etapa, iar raliul continua cu celelelate probe speciale.

UPDATE ora 16.00 – Pilotul Chevon Lim (Coreea de Sud) va rămâne internat în urma accidentului de sâmbătă de la Transilvania Rally, etapă a Tour European Rally (TER), iar copilotul Martijn Wydaeghe va fi externat în cursul zilei.  “În urma investigaţiilor s-a confirmat un traumatism cranio-cerebral minor – gradul I la pilotul Chevon Lim, cotuzii la nivelul coloanei cervicale, la nivel toracic, al bazinului şi al antebraţului drept. Mai este prezentă o plagă prin contuzie pe scrotul drept. Mai urmează un consult şi probabil va mai rămâne două zile internat la Urologie”, a declarat medicul şef al raliului, Cristian Ursu.  El a spus că Martijn Wydaeghe, copilot, a suferit o contuzie în regiunea mentonieră şi o contuzie în zona toracică, inghinal dreapta, urmând să fie externat în cursul zilei de sâmbătă. – Agerpres.ro

Transilvania Rally se desfăşoară în perioada 4-6 mai şi are probe în judeţul Cluj şi circuite în comuna Floreşti şi în municipiul Cluj-Napoca.

Sursa:transilvaniarally.ro / Foto:evz.ro