Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au identificat 2 bărbaţi bănuiţi de comiterea unui furt de bunuri dintr-o societate comercială. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei, de aproximativ 5.000 de lei, a fost recuperat.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Tîrgu Mureş, sub coordonarea Pachetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, au desfăşurat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Tîrgu Mureş, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat precum şi la persoane care ar fi cumpărat bunuri provenite din săvârşirea de infracţiuni.

În fapt, din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că, în data de 20 aprilie a.c., 2 bărbaţi, de 27, respectiv 30 de ani, ambii din Tîrgu Mureş, ar fi pătruns, prin efracţie, într-un imobil din Tîrgu Mureş, aparţinând unei societăţi comerciale, de unde ar fi sustras o centrală termică şi scule electrice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au identificat bunurile provenite din comiterea furtului, prejudiciul cauzat fiind astfel recuperat în totalitate.

Faţă de cei doi bărbaţi, poliţiştii au dispus măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, iar ulterior instanța a emis, pe numele acestora, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La acţiune au participat poliţişti ai Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, precum și jandarmi  de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Tg. Mureş şi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “col. Sabin Motora” Mureş.

Comunicat IPJ Mures