Faceam ieri, in acest material, o sinteza a ceea ce urma sa se intample in sedinta extraordinara a Consiliului Local municipal Tirgu Mures. “Previziunile” facute au inclinat in mare parte in favoarea contribuabililor mureseni. Este prima sedinta dupa multe luni de zile, in care consilierii au inteles ca trebuie sa isi asume hotararile cu “barbatie”, nu cum au tot “pasat pisica” de nenumarate ori, “lasitati” asupra carora am atras atentia la vremea respectiva in acest material si in multe altele.

Nu cunoastem in detaliu ce a impulsionat consilierii sa inceapa sa-si faca treaba, bine sau rau, pentru care au fost votati de targumureseni. Cert este ca lipsa de la sedinta a primarului Dorin Florea – lucru cu care ne-a obisnuit in ultimul an, el participand la sedinte sporadic si doar cateva minute in care tinea cate o cuvantare, de cele mai multe ori plina de acuze si jigniri -, dar in special lipsa consilierului nevotat, Claudiu Maior, a dus la scoaterea alesilor locali votati de sub influenta negativa pe care acesta o aducea. Astfel, au putut sa decida si sa voteze “neinfluentati”, pentru prima data de la preluarea mandatelor! Iata si cele mai importante hotarari votate:

Parcarile din Tirgu Mures vor fi din nou cu plata!

Aceasta problema care dureaza de cateve luni bune si care a dus la un adevarat haos, mai ales in privinta parcarilor din zona centrala a orasului, a fost intr-un final votata in varianta in care acestea vor fi in continuare externalizate catre o firma privata. O prima diferenta fata de contractul anterior, desfasurat pe parcursul a opt ani, este ca redeventa catre bugetul local per loc de parcare a crescut semnificativ. Cel mai important lucru ramane amendamentul inaintat de UDMR, care prevede ca toate sumele de bani incasate in urma acestei redevente vor fi folosite exclusiv pentru realizarea de noi locuri de parcare! Hotararea fiind votata, nu mai ramane decat punerea in practica din partea executivului primariei, adica intocmirea documentatiei necesare pentru realizarea licitatiei, lucru pe care speram sa il faca in cel mai scurt timp. Sa nu uitam ca tot executivul ne-a adus in aceasta situatie nefericita in ceea ce privesc parcarile, ei stiind inca de la semnarea contractului anterior, in urma cu opt ani, ca acesta va expira si totusi nu au demarat procedurile necesare in timp util!

Liceul Teologic Romano-Catolic Tirgu Mures intra in legalitate!

Dupa luni de zile de tergiversari, arestari si solutii una mai proasta si aberanta ca alta, dupa multe discutii in spatele “usilor inchise” realizate de UDMR+PSD+PNL si conduse de Maior&Florea – personajele din executiv care de 17 ani incearca sa faca toate lucrurile la intuneric si ILEGAL asa cum spune sentinta judecatoreasca prezentata in acest material -, consilierii POL au venit cu solutia mult asteptata, care legalizeaza statutul liceului maghiar. Asa cum va spuneam ieri, solutia consilierilor de la Partidul Oamenilor Liberi a fost catalogata de specialisti ca fiind singura LEGALA! Aceasta a venit in mod firesc, dupa ce si acesti consilieri au votat in trecut sub influenta celor amintiti mai sus, hotarari hilare si ilegale propuse de niste oameni care nu isi doresc altceva decat scandal, dezbinare, circ si conflicte! Nu suntem suta la suta convinsi de legalitatea propusa, dar suntem siguri ca este un prim pas spre normalitate.

Suntem curiosi de cat timp va avea nevoie executivul pentru a pune in practica hotararea privind parcarile. Nu ne dorim sa ne ramana suficienta vreme pentru a realiza materialul referitor la suma totala pierduta de orasul nostru din cauza lor, prejudiciu pe care ne-am propus sa-l calculam pentru a veni in sprijinul organelor competente. 😉

Muresan D. STIRESCU