Mures Stiri – Dupa finalizarea autostrazii Transilvania, muresenii vor ajunge astfel, la Viena, in cateva ore. 😉 Sa speram ca acest lucru este un exemplu pozitiv si ne va ambitiona si pe noi!

Ungaria va construi autostrada M3 până la graniţa cu România şi va suspenda controalele amănunţite la punctele de trecere a frontierei, a anunţat vineri UDMR, printr-un comunicat de presă.

Am primit asigurări din partea Guvernului ungar că se începe proiectarea prelungirii tronsonului autostrăzii M3 până la graniţa cu România, iar execuţia proiectelor va fi finalizată chiar în acest an. Acest lucru înseamnă ca ne vom conecta mai repede decât oricând la reţeaua de autostrăzi din Europa, imediat după trecerea frontierei’, a precizat Kereskenyi Gabor.

‘Recent, am adresat o interpelare ministrului român de Interne pentru a mă informa despre măsurile care vor fi luate în privinţa şirului de maşini care staţionează pe distanţe kilometrice la punctele de trecere a frontierei şi a timpului de aşteptare exagerat de mare la controlul vamal. Răspunsul a venit imediat, însă, din partea Guvernului ungar, care a luat decizia de a suspenda controlul amănunţit şi protocoalele de verificare introduse abia în aprilie la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi România, reducând, astfel, semnificativ timpii de aşteptare’, a declarat deputatul UDMR Magyar Lorand.

Sursa:agerpres.ro / Foto:tion.ro