Un nou protest are loc în Piața Victoriei din capitală, cei aproape 2000 de manifestanți adunați fiind nemulțumiți de amendamentele la legea grațierii votat în cursul zilei în Comisia juridică a Senatului.

Ei afișează pancarte pe care scrie: “Ați furat și ați vândut 23 de milioane de oameni”, “Ajunge 27 de ani cu criminalii”.

Senatorii juriști au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență. De asemenea, sunt grațiate fapte săvârșite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvârșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia.

Acest amendament a fost propus de senatorii Traian Băsescu (PMP) și de Liviu Brăiloiu (PSD).

În varianta inițială a proiectului de lege al Guvernului, aceste fapte erau exceptate de la grațiere.

* Brașov: Câteva zeci de persoane au protestat în fața Prefecturii
Câteva zeci de persoane au protestat miercuri seara, în fața Prefecturii Brașov, față de votul din Comisia juridică a Senatului pentru amendamentele referitoare grațierea unor fapte de corupție.

Protestul spontan, neautorizat, a început după ora 18,00, s-a încheiat în jurul orei 20,30, fără incidente, numărul manifestanților fiind, potrivit forțelor de ordine, de aproximativ 30 de persoane. Acțiunea de protest s-a desfășurat fără scandări sau pancarte, însă toți participanții au purtat pe braț o banderolă galbenă cu înscrisul #REZIST.

Organizatorul manifestării, Radu Hossu, a declarat, pentru AGERPRES, că următorul protest va avea loc sâmbătă, începând cu ora 18,00, tot în fața Prefecturii, și se așteaptă ca numărul participanților să fie mult mai mare.

* Cluj: Câteva zeci de persoane au protestat în Piața Unirii
Câteva zeci de persoane au protestat, miercuri seară, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, nemulțumite de amendamentele la proiectul legii grațierii, votate în Comisia juridică a Senatului.

Protestatarii au purtat un banner mare cu inscripția ’27 de ani de corupție. Cât mai #Rezistăm’ și au scandat, printre altele, ‘Demisia’, ‘București nu uita / Clujul e de partea ta’, ‘Justiție, nu corupție’.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii în urma apelurilor lansate pe rețelele de socializare.

Sursa:agerpres.ro