Astăzi, 2 mai 2017, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a avut loc premierea concursului „DESENĂM! NE JUCĂM! CIRCULAŢIE ÎNVĂŢĂM!” – faza judeţeană.

Acest concurs, se organizează anual de către Ministerul Educației şi Cercetării şi Ministerul de Interne prin Direcția Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

La începutul lunii februarie,  poliţiştii de la Serviciul Rutier şi de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, au lansat o invitaţie elevilor mureşeni, de a concepe creaţii artistice având ca temă prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, elevii mureşeni, din clasele I-IV, inclusiv din mediul rural, au creat peste 2000 de mici opere de artă, în care au ilustrat care este viziunea lor asupra a ceea ce înseamnă traficul rutier.

Jurizarea desenelor a fost o misiune dificilă pentru poliţişti şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, având în vedere că toate desenele au fost deosebit de frumoase!

La etapa judeţeană, au fost selectate 14 desene, din tot judeţul – cele mai bune lucrări participante la concurs – iar astăzi, 2 mai a.c., s-a organizat o festivitatea de premiere a celor mici, aceştia fiind răsplătiţi cu diplome, premii şi permise de „BUN PIETON” .

Dintre cele 14 desene participante, doar 4 dintre ele (câte unul pentru fiecare an de învăţământ) vor fi trimise la etapa naţională iar creatorii acestora sunt:

1.     Lupea David – clasa I, Şcoala Gimnazială „Zaharia Boiu”, din Sighişoara
2.     Dumitru Sara Maria – clasa a II-a, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, din Tîrnăveni
3.     Totu Ingrid Alecsia – clasa a III-a,  Şcoala Gimnazială nr. 1, din Luduş
4.     Varga Luminiţa – clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială „Dacia”, Tg . Mureş

Premiile au fost oferite de poliţişti cu sprijinul organizaţiei „Salvaţi Copiii” – Filiala Mureş.

Ca vizita la Poliţie să fie una completă, înainte de a pleca, celor mici, însoţiţi de părinţi şi cadre didactice, le-a fost prezentată motocicleta poliţiei rutiere şi una dintre autospecialele cu radar.

IPJ Mures