Ognean Mihnea-Ionuț a obținut medalia de bronz la categoria 13 ani, în urma participării la Campionatului Mondial de Șah Școlar din perioada 22-30 aprilie 2017 desfășurat la Iași, în România.
Mihnea a acumulat 7 puncte (șase victorii și două remize) la o jumătate de punct în urma primilor doi clasați. Mihnea este legitimat la C.S.Ș. Tg.Mureș și este pregătit la grupa de performanță de prof. Baratosi Iosif Gavril, însă de-a lungul timpului a mai fost pregătit și de Baratosi Daniel.
Mihnea este un jucător de șah cu o minte ageră și extrem de inventivă reușind in extremis la acest campionat mondial să devanseze jucători foarte puternici, iar în ultima rundă Mihnea a jucat “cu medalia de aur pe masă” încercând din răsputeri să-l învingă pe mongolezul Batsuren Dambasuren cel acare avea să devină vicecampion mondial în urma remizei încheiate între ei, iar Mihnea fiind nevoit să se mulțumească cu medalia de bronz.
Felicitări Mihnea Ionuț Ognean, felicitări părinților și antrenorilor! Îți dorim să repeți asemenea performanțe și să urci cât mai sus!
Felicitări și lui Văsieșiu Victor, locul 7 la Open 17, Ciocan Ariana-Roxana-F 11, Mărginean Bogdan-Andrei, Open 11, Vîlcu Matei-Ștefan, Open 13, Enachi Alisa-Francesca si Daniela-Lorena, F 13 si F 7, Nagy Attila, Open 7.
Multumiri si dlor MI Milu Romeo și MI Vasiesiu Dan, dnei colege M Gál Imola-Katalin pentru sprijinul acordat in pregatire unora dintre sportivii nostri!
Sursa: Clubul de sah / Foto: pagina Mihaela Ioana Trifoi / pauza-online.ro