Amendă de 5.000 de lei aplicată de poliţişti pentru avize de însoțire a materialului lemnos completate cu o altă destinație decât cea reală

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Ceuașu de Câmpie, cu sprijinul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, s-au deplasat în localitatea Voiniceni, la domiciliul unei persoane, unde existau indicii că se află depozitată o cantitate de material lemnos, fără proveniență legală.

La fața locului, în curtea imobilului, a fost identificată o cantitate de material lemnos pentru foc, din mai multe specii, însă avizele prezentate pentru control aveau alt punct de descărcare decât locația respectivă.

Reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov au inventariat materialul lemnos, rezultând un volum de 24,30 metri steri lemn pentru foc, de diverse specii (stejar, jugastru, carpen).

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a fost identificată şi societatea care a eliberat avizele de însoțire completate cu o altă destinație decât cea reală iar expeditorul materialului lemnos, un tânăr, de 25 de ani, domiciliat în comuna Corunca, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Întreaga cantitate de material lemnos identificată, în valoare de 3.645 de lei, a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Târgu-Mureș.

IPJ Mures / Foto:pixabay