Va prezentam, zilele trecute, acuzatiile grave de coruptie adresate postului public – Radio Tirgu Mures -, aduse de unul dintre candidatii la postul de director. In urma faptului ca a fost demisa actuala conducere a SRR, iar contestarea concursului pentru postul de director Radio Mures evidentia “implicarea” sefului SRR demis acum, ne punem fireasca intrebare: cat de legitima mai este mentinerea in functie la Radio Mures a noului director – Lavinia Nicoleta Ghișa?!

Comisiile reunite de cultură au redactat un raport de respingere al raportului de activitate al Societăţii Române de Radio / SRR pe anul 2015, punctul de vedere al comisiei fiind aprobat de plen cu 233 de voturi “pentru”, 65 “împotrivă” şi cinci abţineri, conform News.ro.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a anunţat că astfel a fost demisă actuala conducere a SRR, în frunte cu Ovidiu Miculescu. Comisiile reunite de cultură vor propune un preşedinte director general interimar, care va fi aprobat de plen, în vederea organizării unor noi audieri şi numiri.

Instanţa supremă a decis definitiv, pe 1 februarie, că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radio, a fost în incompatibilitate, respingând definitiv cererea acestuia de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, care în octombrie 2013 a stabilit că timp de doi ani Miculescu a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în SRR.

Pe 15 februarie, organizaţia de media ActiveWatch a sesizat Comisiile de cultură ale Parlamentului în legătură cu incompatibilitatea în care se află Ovidiu Miculescu, cerând să fie adoptate măsurile care se impun pentru restabilirea legalităţii.

Sursa:revista22.ro