Premiul: 5.000 de euro pentru un scurtmetraj!

ShortsTV, platforma internațională dedicată scurtmetrajelor, și Festivalul International de Film Transilvania relansează The Pitch. Concursul dedicat tinerilor cinaști din Transilvania se află la a doua ediție și oferă un premiu de 5.000 de euro celei mai bune idei de scurtmetraj.

The Pitch se află de peste cinci ani în programul multor festivaluri internationale de film, inclusiv cel de la Cannes. Pentru al doilea an consecutiv, TIFF se alătură inițiativei, oferindu-le cineaștilor șansa de a-și prezenta ideea următorului lor scurtmetraj în fața unui juriu format din experți internaționali. Cel mai bun proiect va primi o finantare de 5.000 de euro pentru producția filmului, care ar putea fi distribuit ulterior si pe canalul ShortsTV în întreaga lume.

Concursul este dedicat exclusiv cineastilor din regiune, eligibili fiind cei originari sau rezidenti din judetele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj si Sibiu. Pentru a fi admisi în concurs, candidatii trebuie să fi regizat sau produs deja cel putin un film scurt. De asemenea, bugetul proiectului depus trebuie să fie mai mic de 10.000 de euro, iar durata maximă de 40 de minute. În cazul în care proiectul câștigător nu va fi realizat în decurs de un an, finanțarea va fi retrasă.

Tinerii cineasti sunt invitați să se înscrie până pe 14 mai 2016, ora 23.59 (CET). Aplicatiile primite pe adresa pitch@shorts.tv vor fi analizate până pe 19 mai, când ShortsTV va anunta cei 10 candidati selectati.

Concursul va avea două runde: pe 2 iunie, cei 10 candidati vor avea la dispozitie 1 minut pentru a-și prezenta (în limba engleză) ideea de scurtmetraj, reprezentanții TIFF și ShortsTV luând în considerare si proiectele deja realizate. Dintre ei, vor fi alesi cei 5 finalisti, care vor fi invitați apoi să-și prezinte ideile în fața juriului format din experti internationali, pe 4 iunie. Marele câștigător va fi premiat cu o finantare de 5.000 de euro pentru producția filmului său.

Regulamentul integral este disponibil pe http://tiff.ro/the-pitch/regulament, iar termenii si conditiile pentru participarea la competitia The Pitch pot fi găsite pe www.shorts.tv.

ShortsTV este canalul global dedicat scurtmetrajelor. Cu cea mai mare colectie de filme scurte din lume în portofoliu — disponibile pe TV, online si în cinematografe — ShortsTV aduce publicului cele mai bune scurtmetraje de actiune, animatie si documentar, incluzând scurtmetraje premiate sau cu nume celebre în distribuție. În România, există în rețelele Telekom România și NextGen.

Sursa:agerpres.ro / Foto:BetaKit