Consiliul Judeţean Mureş şi-a dat acordul, în şedinţa de joi, pentru realizarea unei clădiri noi în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, care va adăposti Centrul de Arşi, o secţie de anestezie şi terapie intensivă şi un bloc operator.

Investiţia se ridică la peste 10 milioane de euro şi va fi finanţată dintr-un împrumut BIRD, contractat de Guvernul României.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a declarat presei că Ministerul Sănătăţii a inclus SCJU Târgu Mureş în Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei Sistemului sanitar, finanţat prin împrumut BIRD, şi a solicitat promovarea unui proiect de hotărâre prin care să i se transmită dreptul de administrare a terenului pe care urmează a fi realizată investiţia, aflat în domeniul public al judeţului.

Preşedintele CJ Mureş a precizat că instituţia acordă tot sprijinul şi are toată disponibilitatea pentru realizarea proiectului, însă terenul formează obiectul unui litigiu în instanţă cu Primăria Târgu Mureş, pentru rectificarea cărţii funciare.

Peter Ferenc susţine că, dacă CJ Mureş va avea câştig de cauză asupra terenului, va fi de acord cu investiţia, iar dacă instanţa va decide în favoarea Primăriei Târgu Mureş, atunci această instituţie va trebui să îşi dea acordul asupra transmiterii dreptului de administrare a terenului către Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Expunerii de Motive care a însoţit Hotărârea adoptată joi de CJ Mureş, Ministerul Sănătăţii a arătat că va realiza în două etape contractarea serviciului de expertiză şi proiectare şi apoi contractarea lucrărilor de construcţii.

Sursa:agerpres.ro