În mod tradițional ziua de 1 mai este considerată ca fiind și debutul sezonului estival, iar anul aceasta vom avea cu această ocazie o minivacanță.

Pentru că ne dorim ca toți cei care merg pe munte ca loc de destindere să beneficieze de o atmosferă plăcută, venim cu următoarele recomandări.

Celor care se deplasează cu autovehicule: văile care pot fi abordate din valea Mureșului sau valea Gurghiului sunt deschise și practicabile.

Celor care vor să abordeze un traseu turistic montan: în zonele turistice Parcul Național Călimani, Munții Gurghiu, Scaunul Domnului, dată fiind abundența zăpezii acumulate în această iarnă și a ninsorilor din săptămâna trecută, nu se recomandă abordarea traseelor lungi, cu grad mare de dificultate, care tranzitează văi adânci și zone alpine de peste 1.600 m altitudine.

Gradul de avalanșă în unele zone în Munții Călimani este între gradul 3 / 4 pe o scară de 5.

Echipați-vă corespunzător mediului montan și condițiilor meteo existente.

Pe perioada minivacanței de 1 mai, patrulele slavamont — salvaspeo Mureș vor fi prezente în următoarele zone turistice: Munții Călimani, Munții Gurghiu, Sovata și Scaunul Domnului.

În caz de nevoie intervenție echipelor salvamont se solicită prin apel telefonic la numărul de urgență 112 sau apel unic de urgență 0 — SALVAMONT (0752 82 6668).

KOVACS Zoltan Robert / Foto:a1.ro