Un bărbat, de 45 de ani, pe numele căruia autoritățile ungare au emis un mandat european de arestare pentru infracțiuni de furt calificat, a fost depistat de polițiștii din Mureș, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au depistat un bărbat, de 45 de ani, din Târgu-Mureș, urmărit internațional.

Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare, pentru infracțiuni de furt calificat, comise pe teritoriul acestui stat.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu—Mureș, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Ungaria.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

IPJ Mures / Foto:probr.ro