Locuința este spațiul nostru de siguranță. Și totuși, uneori cu prea multă ușurință, permitem persoanelor necunoscute să intre în bloc sau în casă, fie lăsând ușa descuiată, fie lăsându-ne păcăliți de motivele pe care răufăcătorii le invocă, fie oferindu-le ‘intrare’ prin postări online sau discuții cu tot felul de persoane despre bunurile din casă, de exemplu.

Vi se pare noroc întâmplător faptul că se comit multe spargeri exact la locuințe în care hoții găsesc sume destul de frumoase de bani sau bijuterii ori alte valori?? Nu este deloc așa! Ei acționează ‘la pont’, adică știu dinainte că în unele locuințe există bani sau alte bunuri valoroase.

Poate tocmai ați vândut o mașină sau adunați bani pentru o investiție importantă. Ori aveți bijuterii sau tablouri de valoare. Aveți grijă unde și cu cine discutați aceste lucruri, nu știți cine mai aude și unde ajung aceste informații . Nu neapărat cu rea intenție, la un pahar de vorbă sau o discuție la cafea, cei care știu spun și altora și uite așa se duc informațiile. Ca să nu vorbim de discuțiile la bar, de exemplu, unde după un pahar-două, vocea este mai ridicată și la alte mese s-ar putea ca clienții să fie atenți, iar unii sunt poate chiar din cartierul Dumneavoastră. Lumea e mică, lucrurile se află.

Fiți atenți la copii, vor avea tendința să se laude cu ‘ce au acasă’!

Aveți grijă ce postați online Dvs. sau copiii, Facebook e o bună sursă de informații pentru infractori!

Campania de informare și prevenire ‘LOCUINȚA TA E ÎN SIGURANȚĂ ACUM?’  se derulează în mediul online, pe rețeaua Facebook — Siguranta Mureșenilor. Vă puteți implica prin distribuirea afișelor pe conturile Dumneavoastră!

Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Mures / Foto:sacral.ro