In urma cu putin timp, un urs a patruns in curtea unei case din Rastolita si a ranit o fetita de 12 ani. Oamenii au alertat de urgenta autoritatile care s-au deplasat la fata locului.

Fetita a fost transporata la spitalul din Reghin. Are o plaga la nivelul toracelui, dar este stabila in momentul de fata.

Galerie foto – aici.

Andrei, localnic Rastolita: “Ursul a mai fost vazut zilele trecute in apropiere. Din ce stiu dupa ce a atacat fetita a ramas prins in gard. Apoi au venit politistii si ne-au indepartat din zona. Au zis ca vor sa il tranchilizeze. Fetita era constienta cand a fost preluata de salvare”.

UPDATE: În prezent, starea de sănătate a copilului este stabilă, fiind în afara oricărui pericol, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga.

Acesta a arătat că incidentul a fost semnalat la 112 de către o femeie, iar fetiţa a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Municipal Reghin, cu răni în zona hemitoracelui stâng.

Goga a precizat că gospodăria în care a fost atacată fetiţa se află într-o zonă situată în apropierea unei păduri şi că ursul, în încercarea de a fugi, s-a prins într-un gard de sârmă.

La faţa locului au fost convocaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, precum şi gestionarul fondului de vânătoare, iar jandarmii au izolat zona până la sosirea specialiştilor care vor avea sarcina de a tranchiliza ursul.

Late update: Ursul a fost tranchilizat de catre o echipa a Gradinii Zoologice din Tirgu Mures.

“În jurul orei 20.15, ursul a fost eliberat din gardul de sârmă în care a fost prins şi, neavând leziuni incompatibile cu viaţa, i s-a dat drumul în pădure”, a spus prefectul judetului Mures.