Ieri, 23.04.2017, în jurul orei 17:00, pe strada Voinicenilor din Tirgu Mures, a avut loc un accident rutier. Accidentul s-a soldat cu lovirea unui tanar de etnie roma, în vârstă de 8 ani, care a încercat sa traverseze în fuga strada prin loc nepermis.

Relatare martor, Razvan M.: “Soferita a sunat la 112 și solicitat ambulanta și politia. Intr-un minut a ajuns prima masina de politie după care ambulanta. Romii fiind revoltați ca baiatul este lovit și căzut, doi dintre ei au apucat o țeavă de fier lunga de aproximativ 2 metri și au pornit în fuga spre masina doamnei. Polițistul a intervenit prin lovirea cu piciorul în țeavă pentru a-i impiedica pe acestia sa lovească autoturismul. In urma interventiei politistului cei doi romi au căzut în sant. Revoltați ca au fost loviți, acestia au sărit pe polițist sa îl bata. Polițistul s-a urcat în masina, iar unul dintre romi a lovit cu piciorul masina politiei și altu a deschis ușa, polițistul reusind cu greu sa scape, procedand la a chema întăriri. În maximum 5 minute au ajuns 12 mașini de politie dintre care 2 de jandarmi. Când au ajuns jandarmii, țiganii s-au împrăștiat. Fortele de ordine au prins in cele din urma persoanele vinovate de agresarea polițistului. După ce jandarmii au liniștit situația, polițiștii si-au continuat cercetarile, conducatoarea auto a suflat în aparatul etilotest care a indicat 0.00. Copilul a fost transportat la spital cu o ruptura de picior și capul lovit”.

Din spusele celor prezenti, se pare ca persoanele de etnie roma din aceasta zona procedeaza la fel si in alte cazuri, cu toate ca acestia nu isi supravegheaza corespunzator minorii, punand astfel in pericol atat viata acestora, cat si siguranta conducatorilor auto care se vad pusi de multe ori in situatia de a face manevre riscante pentru a evita posibile accidente sau chiar tragedii.