Un iubitor de câini din Târgu Mureş, Titi Chiper, a reuşit să îşi transforme pasiunea pentru patrupede într-o meserie, deocamdată unică în Târgu Mureş, aceea de Dog Walker sau Dog Sitter.

Această meserie nu este altceva decât plimbarea zilnică a câinilor în locul stăpânilor, care astfel sunt scutiţi de stresul de a se trezi cu noaptea în cap pentru a ocupa de animale înainte de a merge la serviciu.

‘De douăzeci de ani tot ţin câini, nu-i greu deloc. M-am gândit acum de vreo două luni la această activitate, acum sunt la început. Dog sitterii au succes în oraşele mari, acolo unde oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi, dar nu vor să renunţe la câini (…) Nu e nevoie de foarte multă pregătire, ci doar de implicare şi dragoste pentru animale. E frumos să câştigi bani făcând ceea ce îţi place”, spune Titi Chiper.

El arată că şi fiica sa de 16 ani îl mai ajută uneori în această activitate, mai ales că în familia lor căţeii sunt prezenţi de foarte mulţi ani.

“Câteodată îmi mai sare în ajutor şi fiica mea, Cătălina, în vârstă de 16 ani, care a crescut alături de căţei, îi respectă, îi iubeşte, are grijă de ei şi e foarte responsabilă. În cazul Cătălinei, câinii au fost mereu cei mai buni prieteni. Nu s-a dat înapoi de la această idee, ştiind că fiecare animal de companie are nevoie de atenţie pentru a uita de dorul stăpânului. Totul a început din pasiunea noastră pentru câini. Am început totul din pasiune şi din dragoste pentru căţei. Primul căţel l-am avut la 5 ani, acum 35 de ani, şi de atunci am simţit iubire şi respect faţă de ei. Mă descurc în psihologia canină, am crescut mai mulţi câini în ultimii 20 de ani, le-am oferit dresajul de bază. Ştiu să le ofer respect şi încredere. Momentan avem doi căţei, membri de familie, un Boxer German şi un Amstaff Blue, ambii masculi’, a declarat Titi Chiper.

Acesta şi-a expus ideea pe o pagină de socializare, pe care a postat faptul că iubeşte câinii indiferent de talie sau de rasă şi că se oferă să plimbe câinii celor cărora timpul nu le permite, iar de aici până la pornirea unei afaceri nu a fost decât un pas.

‘Plimbăm câinii în zone alese de stăpânii acestora sau alese de noi, iar plimbările se fac individual pentru a evita eventualele interacţiuni între câini. Ca să stabilim o legătură între noi, pentru început îi plimbăm în lesă, îi răsfăţăm, ne jucăm, alergăm şi ne întoarcem fericiţi acasă. Stăpânii primesc bonus poze şi filmuleţe din timpul petrecut de Dog Walker cu câinele. Ştim că unele rase se deshidratează mai repede de aceea avem cu noi în permanenţă apă proaspătă pentru a-şi recăpăta puterile şi a putea alerga fără griji. Mai mult de atât, oferim recompense căţeilor ascultători. Există anumite legi cu privire la ‘câinii periculoşi’, pe care îi plimbăm cu botniţă în locurile publice (…) În caz de nevoie, pentru vizite de rutină la veterinar sau vaccinuri, o facem cu mare drag. Putem merge la cabinetul unde este înregistrat câinele sau îi putem recomanda stăpânului un cabinet veterinar, saloane de înfrumuseţare canină unde putem duce câinele. Nu ţinem cont dacă are pedigree, dacă e de rasă sau metis, dacă e mic sau mare. Pentru noi, toţi sunt la fel de frumoşi şi inteligenţi’, a mai afirmat Titi Chiper.

Sursa:agerpres.ro / Foto:pinterest.com