Degringolada si mare agitatie in PLM. Nu stiu ce sa faca in cazul lui Claudiu Maior, care a ridicat, filmat cu drona si a postat apoi clipul video pe pagina proprie?! Oare cum o mai scoate la capat PLM si de data asta cand au dovada postata de autor?! Dar autorul si primaria Tirgu Mures care a girat realizarea clipului?!

Credem ca se afla exact in situatia relatata cu multa mandrie de Securica Bretfelean, sefu’ PLM, care ne anunta saptamana trecuta cum l-a prins pe numitul B.A. care “a ridicat o dronă (aeronavă motorizată fără pilot la bord), dotată cu cameră de filmat, prin care s-ar putea aduce atingere dreptului la proprietate privată a locuitorilor din zona respectivă”.

Pentru o mai buna intelegere precizam ca locatia prezentata in clipul video difuzat de Claudiu Maior se afla in intravilanul localităţii!

Oare “echipa mobilă ajunsă la faţa locului a reuşit identificarea proprietarului dronei, în persoana numitului” C.M. din Tirgu Mures?! Ce are de spus primaria Tirgu Mures referitor la faptul ca are sigla inclusa in acest material video inregistrat ILEGAL?

Sa nu ne spuneti ca pe numitul Maior Claudiu nu l-a prins echipa mobila PLM! Sa fi procedat politia locala mures ca in alte cazuri, de genul Darina – unde a aplicat minimul amenzii posibile – sau erau ocupati cu celebrele interventii asupra vacarilor? Se poate sa le fi scapat iar ca in cazul parcarilor? Cel mai probabil ramane faptul ca sunt ocupati cu scrierea demisiei dupa inca un proces pierdut recent pentru incompetenta?

Cu toate acestea, asteptam pozitia PLM referitoare la cazul de fata, fie ea si printr-un nou pseudo-comunicat scris de unul dintre securistii care se afla la conducerea acestei institutii, adusa de ei la rang de bascalie prin micutele “gainarii” la care intervin sau prin interventia “selectiva” pe care o fac in raport cu alte cazuri/firme/persoane!

In cazul in care nu au reusit sa-l prinda si pe numitul C.M., asteptam demisia de urgenta – de onoare nu poate fi vorba in cazul lor -, din partea executivului PLM!

Comunicat PLM 19 aprilie 2017 – DRONĂ RIDICATĂ ILEGAL!
“La data de 15.04.2017, în jurul orei 15.30, Poliţia Locală a fost sesizată că în zona Platoului Corneşti, mai exact în imediata apropiere a parcului din faţa Cimitirului Eroilor Sovietici, o persoană a ridicat o dronă (aeronavă motorizată fără pilot la bord), dotată cu cameră de filmat, prin care s-ar putea aduce atingere dreptului la proprietate privată a locuitorilor din zona respectivă. Echipa mobilă ajunsă la faţa locului a reuşit identificarea proprietarului dronei, în persoana numitului B.A. din Tîrgu Mureş. Acestuia i-a fost pus în vedere să coboare deîndată drona la sol, prezentându-i-se în mod expres prevederile legislative pe această linie, precum şi obligaţiile/interdicţiile pe care actul normativ le cuprinde în mod expres.
Este de evidenţiat faptul că, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 912/2010, este interzisă ridicarea dronelor în intravilanul localităţii, acestea putând fi utilizate doar în extravilan, după obţinerea autorizaţiilor conforme.
În acest sens, aducem la cunoştinţa cetăţenilor faptul că folosirea neautorizată a dronelor contravine dispoziţiilor legale stipulate în actul normativ anterior menţionat, precum şi în Ordonanţa nr. 29/22.08.1997R – Codul Aerian Civil”. – spune PLM intr-un comunicat.

Dovada video a ilegalitatii comise de prim-consilierul primarului Dorin Florea:

 

Muresan STIRESCU / Foto: colaj imagini