Andreia Moraru, presedintele Dizabnet – Rețeaua Prestatorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități – trage un semnal de alarmă în privinta gravelor probleme financiare cu care se confruntă cei care au grijă de persoanele cu nevoi speciale, după 4 luni de nefinanțare a serviciilor sociale și încă fără un orizont de timp privind soluționarea situației în care se află.

La acest moment, organizații cu tradiție din județul Mureș precum Caritas Alba Iulia, filiala Mureș sau Fundația Transilvană Alpha sunt pe punctul de a închide unele din serviciile lor sociale dezvoltate pe parcursul a 15-20 de ani, măsură care urmează să afecteze mii de beneficiari din județ.

Reprezentanții DGASPC Mureș și Consiliului Județean Mureș sunt invitați să participe la conferința de presă care va avea loc luni, în data de 24 aprilie 2017, de la ora 9.00 la sala Deus Providebit, piața Trandafirilor nr.61 (intrarea în str. Târgului).

De asemenea, vor participa si reprezentanții Organizației Caritas Alba-Iulia, Fundației Transilvane Alpha, Asociației Diakonia, Fundației Rheum-Care, Asociației Sf. Elisabeta, Fundației Cezara Marica, Organizației Hifa – Ajutor pentru toți și alte asociații și fundații afectate de lipsa de continuitate în finanțarea din fonduri publice a serviciilor pe care le prestează.

Comunicat Dizabnet