Uniunea Națională a Studenților din România organizează, în perioada 21 – 28 aprilie, în opt centre universitare cea de a XI-a ediție a “Săptămânii Voluntarului UNSR”, în cadrul căreia vor avea loc mai multe evenimente dedicate studenților și voluntarilor.

“Săptămâna Voluntarului UNSR” se va desfășura în centrele universitare București, Iași, Galați, Petroșani, Cluj, Târgu Mureș, Timișoara, Târgu Jiu, Craiova.

Potrivit președintelui UNSR, Daniela Lungu, în cadrul festivalului vor avea loc manifestări precum “Cucerește scena”, în care va fi pusă în practică o abordare nouă a emisiunii “Românii au talent”, “Cupa FairPlay” — adresată pasionaților de fotbal sau baschet, “Parada Asociațiilor”, “Jocurile copilăriei”, dar și campionate de biliard, șah, concerte, un carnaval și o proiecție de film în aer liber.

“Este o săptămână dedicată vouă, o săptămână pentru voluntarii UNSR și pentru studenții din toată țara. Acest eveniment se va desfășura și în alte opt centre universitare. Este un eveniment care cuprinde atât cultură, cât și sănătate, distracție și educație. Am încercat să înglobăm de-a lungul celor șapte zile evenimente din mai multe domenii”, a afirmat liderul UNSR, la deschiderea manifestării.

“În opinia mea este o activitate proprie organizației din care faceți parte și foarte potrivită cu vârsta pe care o aveți și de aceea nu am cum să nu mă bucur că ați avut o asemenea inițiativă. Aș spune tuturor membrilor UNSR: Bine ați venit acasă! Practic, UNSR s-a născut în această universitate. Sunteți acum în etapa la care încercați să vă dezvoltați organizația și lucrul acesta este extraordinar de important. Viața nu este făcută numai din componenta de acumulare într-o meserie pe care v-ați ales-o, viața are nenumărate alte componente”, a afirmat președintele Senatului Universității Politehnica București, Ecaterina Andronescu, la festivitatea de deschidere.

Ea i-a sfătuit pe studenți să participe la start-up-uri adăugând astfel ca activități și componenta de educație antreprenorială.

“Este momentul în care această componentă puteți să o și materializați în ceva. Există un program de start-up-uri. Uitați-vă pe site-ul Ministerului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și încercați de la această vârstă să vă constituiți în echipe în care să dezvoltați anumite proiecte. Anul acesta sunt programate 10.000 de start-up-uri. (…) Învățați să scrieți un proiect, învățați să vă adunați într-o echipă. (…) Cred că prin acțiunile de voluntariat pe care le gândiți și le și derulați — de la donarea de sânge și până la a fi mentorii unor copii fără părinți sau a fi părinții unor bătrâni fără copii — toate vă sunt și dumneavoastră ca persoane sprijin”, a spus președintele Senatului UPB.

La rândul său, rectorul instituției de învățământ superior, Mihnea Costoiu, a subliniat că cele mai frumoase și solide prietenii se leagă în perioada activităților de voluntariat.

“Sunt extrem de bucuros de faptul că reușim să ajutăm federațiile studențești. UNSR a fost frumoasă în țară, în timp și spațiu prin acțiuni în foarte multe locuri. Am reușit să facem lucruri frumoase. Am reușit să construiesc în perioada voluntariatului cele mai frumoase, cele mai solide prietenii ale mele, cele mai bune relații, pentru că ne-a animat nu un interes anume în momentul în care făceam aceste lucruri, ci pur și simplu onestitatea, dorința de a face un lucru bun pentru o comunitate, pentru un om, pentru o cauză”, a spus rectorul UPB.

Sursa:agerpres.ro