International Youth Jazz Competition And Festival – ediția a 9-a – 10-14 mai, 2017. Sustine si tu! Doneaza aici 1 euro!

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș, Asociația Culturală Partitura și Clubul Jazz & Blues Tirgu Mures.

Scopul acestui festival este de a îmbunătăți relațiile dintre elevi și profesori din diferite academii de muzică, pentru a oferi studenților posibilitatea de a extinde zona culturala a iubitorilor de jazz din Targu-Mures.

Festivalul este format din două părți: competitia studenților și concerte susținute de formații de jazz profesionale.

Succesul festivalului din anii anteriori s-a datorat, în primul rând, participantilor talentați din diferite țări: Austria, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, România, Ungaria și Lituania.

Nivelul artistic al festivalului a fost ridicat de celebrii muzicieni de jazz invitați la acest eveniment: Chris Dahlgren, Luiza Zan, Alex Man, Mircea Tiberian, Storyville Váczi Esther, gustare Dixi Band, Bourbon Jazz Unit, Murányi Joe, Peter Sarik, Fábián Juli, dj Zoohacker, Nikoletta Szoke Quartet, Jazz Challenge, Tonight Jazz Ensemble, Tasi Nóra & băieţii, Tess & The Vagabonds, Myrtill & The Swinguistique, Mario & Profesorii, Bega Blues Band, Tóth Lajos Trio, Alex Man & Gabriela Costa, Sebastian Spanache Trio Csaba Harry Tavitian & Cserey, Tom White & prietenii lui, Trio Mike Parker Teoria lui, ripoff Raskolnikov sau Elsa Valle Y Sus Hermanos.

Performanța concurenților a fost evaluată de fiecare dată de către un juriu format din membri de seama: Mircea Tiberian, Sebastian Gheorghiu, Luiza Zan, Bibo Lajos Makkai Gyöngyvér, Peter Sarik, Virgil Mihaiu, Florian Lungu, Bágyi Balázs, Dr. Romeo Cozma, vin Zoltan, Ion Baciu, Johnny Bota sau Gyarfas Istvan.

Valoarea totala a premiilor este de 3.000 de euro.
În afară de participanți și juriu, un alt factor important care contribuie la succesul festivalului este publicul, care a fost prezent de fiecare dată într-un număr mare, crescand astfel oferta culturală în orașul nostru .

Faptul ca acest festival este la a 9-a ediție dovedește că este apreciat de participanți, juriu și public, precum și mass-media de specialitate! Festivalul a lăsat un feedback pozitiv în mass-media și acest lucru pune orașul Tirgu Mures pe lista de muzica evenimente Jazz din interiorul și din afara României.

Concursul este unic în România și destul de rar în restul Europei, deoarece reunește tineri muzicieni și personalități celebre din lumea jazz-ului contemporan, creând o oportunitate pentru acești elevi de a-si lansa cariera.