Revolutionarul care a postat pe Facebook imagini cu masini ale politiei locale parcate pe trotuar, astfel incat pietonii nu mai aveau loc pe unde sa treaca, a fost amendat cu aproape maximul amenzii, 900 de lei. Corneliu Vaida spune ca a primit mai multe oferte de a i se plati amenda, dar ca oricum nu intentioneaza sa o achite.

“Sunt uimit, mișcat și măgulit de sutele de mesaje de solidaritate din țară și străinătate, generate de întâmplările ultimelor doua zile, în care am devenit protagonist fără să vreau. Mulțumesc pentru cuvintele de încurajare, de solidaritate, pentru ofertele de a mi se plăti amenda sau cheltuielile de judecată! M-ați lăsat aproape fără cuvinte !
Amenda nu am de gând să o plătesc, avocatul meu deja lucrează la contestarea procesului verbal de contravenție și mai lucrează la niște surprize …
În rest doresc să reafirm cu fermitate că voi considera NESIMȚIT pe oricine parchează pe trotuare – indiferent de funcție și statut social – în asa fel încât pietonii, mai ales mamele cu cărucioare – să fie obligate să ocolească mașinile parcate ilegal, pe carosabil!”, spune Corneliu Vaida.

La iesirea de la politia locala din Timisoara acesta a declarat pentru Adevarul:

“Mi-au adus la cunostinta ca s-au simtit lezati de postarea mea. A fost o intalnire protocolara, oamenii au fost politicosi. Le-am explicat ca daca cineva blocheaza accesul pietonilor cu o masina, acela este un nesimtit. Cine parcheaza asa cum au parcat ei nu poate fi decat nesimtit. Si daca vor sa vada ce inseamna nesimtit sa se uite in DEX.

M-au luat cu binisorul, ca ar fi mai bine sa colaborez cu ei, sa ii sesizez cand sunt probleme, ca ei au si realizari. Le-am spus ca rolul societatii civile este cu totul sa amendeze astfel de derapaje.

Amenda pentru fapta mea era intre 200 si 1.000 de lei. Ca sa nu-mi dea amenda maxima, am primit 900 de lei. Desi aveau si optiunea unui avertisment. Nu e nicio problema.
Am scris ca nu sunt de acord cu cele consemnate in procesul verbal! Am discutat deja cu avocatul, ne vedem in instanta”.

Sursa: pagina personala Corneliu N. Vaida