O tânără de 22 de ani a predat poliţiştilor aproape 50.000 de lei, pe care i-a primit, din greşeală, la o casă de schimb valutar, unde fusese să schimbe 1.200 de euro pentru nevoi personale.

Casiera a schimbat valuta, dar a socotit greşit banii care trebuia să-i dea clientei sale, motiv pentru care în loc să-i ofere echivalentul în lei pentru 1.200 de euro, a plătit contravaloarea pentru aproape 12.000 de euro.

Când a realizat ceea ce a făcut, casiera s-a adresat poliţiştilor, care au început primele verificări. La scurt timp, însă, la sediul politiei s-a prezentat tânăra din Aninoasa, însoţită de prietenul său, şi a restituit, din proprie iniţiativă, banii pe care-i primise în plus de la angajata casei de schimb valutar.

“Tânăra a precizat că, după ce a ajuns acasă, a constatat că suma primită pentru convertirea valutei era mult mai mare decât i se cuvenea, motiv pentru care a revenit, solicitând poliţiştilor că restituie casierei diferenţa de bani, respectiv 48.816 lei. Poliţiştii au stabilit că, în cauză, nu au fost comise fapte de natură penală, suma respectivă ajungând dintr-o eroare în posesia tinerei. Ea a dat dovadă de spirit civic, prezentându-se la Poliţie şi predând diferenţa de bani ce a fost restituită reprezentanţilor casei de schimb valutar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Pentru spiritul civic de care a dat dovadă, tânăra şi prietenul acesteia au fost felicitaţi de poliţişti.

Pe de altă parte, poliţiştii le reamintesc cetăţenilor că orice persoană care găseşte o sumă bani, documente sau alte bunuri are obligaţia legală de a preda autorităţilor respectivul bun în termen de 10 zile, în caz contrar riscând să fie cercetată pentru comiterea infracţiunii prevăzute de articolul 243 din Codul Penal – ‘însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor’.

Pedeapsa prevăzută pentru această infracţiune este închisoare de la o lună la 3 luni sau amendă.

Sursa:agerpres.ro / Foto:hdlibera.ro