Departamentul de poliție dintr-un oraș din California a venit cu o idee inedită pentru a-i ajuta pe copiii nevăzători să se poată bucura de tradiționala “vânătoare de ouă” de Paște, informează DPA.

A fost nevoie doar de ajutorul diviziei de geniști. Aceștia și-au folosit expertiza în electronică pentru a crea ouă care emit sunete, astfel încât copiii să le poată găsi, folosindu-și auzul.

Douăzeci și doi de copii orbi și cu deficiențe de vedere, cu vârsta cuprinsă între 3 și 13 ani, au participat la această vânătoare de ouă inedită, sponsorizată pentru al doilea an la rând de către poliția din localitatea Bakersfield. Copiii au urmat sunetele emise de ouă, realizate de plastic și, după ce le-au găsit, le-au schimbat pentru bomboane, floricele de porumb și înghețată la cornet.

Ideea ouălor care emit sunete a fost propusă anul trecut de ofițerul de geniști Juan Orozco, un veteran al departamentului. Ideea s-a dovedit populară încă de la început, atât în rândul colegilor cât și al copiilor.

Această experiență “ne-a adus aminte să fim umili, în special când te gândești la lucrurile pe care le luăm atât de ușor de-a gata”, a declarat șeful poliției din Bakersfield.

Lyle Martin, care i-a ținut de mână pe unii dintre copii atunci când participau la vânătoare.”Anul trecut, am plâns”, a povestit Martin pentru portalul de știri locale Bakersfield.com.

Sursa:agerpres.ro