Claudiu Maior –  “indicatii tehnice” la pauza meciurilor – “antrenor-finantator” pe banii tuturor! 

Toate aceste dezvaluiri si anchete prezentate – cunoscute de multi, recunoscute de putini -, referitoare la “auto-numit-finantatorul” echipei ASA, nu se vor a fi altceva decat o atentionare a suporterilor echipei care sunt indusi in eroare si nu cunosc ceea ce fac ei in realitate si cum „conduc” acest club in bataie de joc si in interes propriu.

De unde se pricepe soferu’ lu’ Dorin Florea si la fotbal! Treaba lui, da nu pe banii nostri! Fa-ti ma echipa pe banii tai!

Dragi suporteri ASA, cititi si va lamuriti unde este problema. Spunem ca “de la cap se impute pestele”! Unii ne-au acuzat ca nu vrem binele echipei si nu ne credeau cand le spuneam ca de fapt nu antrenorul oficial face strategia la club. Degeaba avem “antrenori” peste antrenor. Degeaba irosim zeci de milioane de lei din bani publici! Isi bat joc de sentimentele voastre si sunteti pusi sa asistati la un teatru ieftin, iar pe de alta parte ei “conduc” si cheltuie banii tuturor targumuresenilor dupa propria vointa. ADICA PROST PENTRU NOI, BINE PENTRU EI! Scopul lor este de a va instiga cu asa-zisa opozitie a unor “rau-voitori” care nu vor sa aloce bani echipei voastre de suflet, iar in realitate, de fapt ei vor sa poata gestiona, dupa bunul lor plac, zeci de milioane de euro! Suntem siguri ca nu o sa va mai poata “cumpara” multa vreme cu “intrarea gratuita”! Suntem mai destepti ca ei!

Pana ce aceasta echipa nu va fi finantata din fonduri private, lucrurile vor sta la fel. Doar cel care investeste din banii lui doreste cu adevarat performanta si automat profit!

Cum stau lucrurile, de fapt? ASA TIRGU MUREȘ a schimbat antrenori pe bandă rulantă.

< Este o echipă în prag de retrogradare, aflată în insolvență, cu un lot îmbătrânit (cel mai bătrân din Liga1) unde se duce o luptă între generații. Când Ionuț Chirilă a semnat, i s-a sugerat că este binevenit să construiască și nu i s-au impus victorii. Am privit meciul cu Pandurii la televizor și cred că ar fi trebuit apreciat faptul că ASA a reușit un egal după ce a rămas în zece oameni preț de cincizeci de minute. Am fost la meciul de la Voluntari pe care echipa l-a pierdut cu 2-1 și am văzut cum unul dintre liderii echipei, Mureșan, un fotbalist experimentat, greșea pasă după pasă și juca într-un dispreț total față de construcție. Nu am remarcat numai eu acest lucru ci și conducerea ASA Tg MURES (eram în aceeași lojă eu fiind invitat de frate-miu) Când Mureșan a fost schimbat imediat după pauză (spre uluirea lui) echipa a jucat mult mai bine și a reușit să preseze. Cel mai bun om de la ASA Tg Mureș a fost în a doua repriză Petra, un jucător de 19 ani promovat de la echipa a doua de Chirilă, jucător despre a cărei existență conducerea nici măcar nu știa. 

Echipe conduse fie de patroni sau de autorități locale care se “pricep” la fotbal și care se amestecă în treaba antrenorilor.

Există problema antrenorilor obedienți care primesc sms-uri în timpul jocului cu schimbările pe care ar trebui să le facă consacrând astfel un comportament care alimentează vleitățile de “antrenori” ale patronilor. Cunosc și faptul că lui frate-miu conducerea a încercat să-i impună jucători în primul unsprezece imediat după meciul cu Botoșani. Când urmăream jocul cu Voluntari l-am auzit pe viceprimarul Claudiu Maior exclamând că jucătorii ar trebui să tragă la poartă că “el așa le-a spus la pauză”. Deci finanțatorul unui club, autoritate locală, merge în vestiar și dă indicații tehnice jucătorilor. Jucătorii nu ar trebui să fie sub directa autoritate a antrenorului și atât? Însă când un jucător respecat, dar pe cale să devină istorie, are posibilitatea de a scurtcircuita relația de subordonare pe care ar trebui să o aibă cu principiile antrenorului și stabilește o “bisericuță” cu președintele sau finanțatorul atunci există o problemă.

Mă întreb ce urmărește cu adevărat ASA Tg Mureș?

De ce angajează antrenori pe care vrea să-i discrediteze sau să-i pună în situații umilitoare și fără ieșire? Este asta o strategie ca să evite retrogradarea? Oare cum o ieși în final casa aia la care schimbi arhitectul și compania de construcție în fiecare săptămână?
Dacă metodele lui Ionuț Chirilă sunt infantile înseamnă că tot așa au fost și cele ale lui Grigoraș, Miriuță, Ciorceri, Bonetti, Dan Alexa, Ilie Stan, antrenorii schimbați la Mureș în ultimul an și ceva.  Mi se pare absurd să angajezi un antrenor care dorește să-și facă profesia, căruia îi promiți stabilitate, doar pentru a-l demite pentru că nu îți face jocurile. Și mi se pare abject să te folosești de jucători pentru că nu vrei să-ți asumi demiterea unui antrenor. 

Fotbalul românesc este condus la fel ca România: prost. Victimele sunt mereu cei care vor să munceasă.

PS. Cred că fratele meu ar trebui să convoace o conferință de presă în care să vorbească despre situația exactă de la Târgu Mureș. Nu de alta, dar ar fi păcat ca un viceprimar, vreo doi jucători și o mizerie de articol să discrediteze un om. Ar fi nedrept. >

Sursa: pagina personala Tudor Chirila / Foto: colaj digisport