2 conducători auto de vehicule destinate transportului de persoane au fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului

Luni, 10 aprilie 2017, Serviciul Rutier Mureș, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a desfășurat o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

În cadrul acțiunii au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane și a vizat depistarea transporturilor ilicite de persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului, purtarea centurii de siguranță, deținerea certificatului de competență profesională, a inspecției tehnice periodice și a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

În câteva ore, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice și au fost depistați 2 conducători auto de transport persoane care conduceau sub influența alcoolului.

• La data de 10.04.2017, ora 06:20, un bărbat, din Tg. Mureș, a fost depistat conducând un autobuz, în timp ce efectua transport public de persoane, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din municipiul Tg Mureș, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea indicată de aparat a fost de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat dreptul de conducere pentru o perioada de 90 zile.

• La data de 10.04.2017, ora 06:33, un bărbat, din localitatea Miheșu de Cîmpie, a fost depistat conducând un microbuz, în timp ce efectua transport public de persoane, pe DJ 152A, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Fa?ă de acesta a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 336 al. 1 CP și a fost reținut permisul de conducere în vederea anulării.

RECOMANDARE!

Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE, IPJ Mures