Fundaţia Buckner, în parteneriat şi cu susţinerea Red Page Ministries din Statele Unite ale Americii, a lansat, în apropierea sărbătorilor pascale, Programul ARC, prin care îşi propune să identifice şi să ofere ajutor unor familii nevoiaşe din judeţul Mureş.

Potrivit preşedintelui Fundaţiei Buckner, Dacian Moldovan, au fost identificate 20 de familii de pe raza municipiului Târnăveni, pentru care se vor întocmi dosare de servicii sociale, iar în cursul acestei luni fiecare dintre aceste familii va beneficia de primul pachet care va cuprinde alimente de bază.

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei Buckner, programul va asigura acestor familii câte un pachet de alimente de bază lunar, obiectivul fiind acela ca, pe lângă sprijinul oferit, să se construiască relaţii cu aceste familii în cadrul vizitelor la domiciliul acestora, pentru a înţelege mai bine problematica cu care se confruntă. În acest fel, iniţiatorii consideră că pot oferi consiliere, astfel încât familiile respective să îşi poată îmbunătăţi nivelul de trai.

Obiectivul final al programului ARC este cuprinderea a 80 de familii de pe raza judeţului Mureş care să beneficieze de vizite, consiliere şi ajutor în fiecare lună.

“Programul ARC oferă Asistenţă prin construire de Relaţii care să încurajeze Creşterea. Ne dorim nu doar să împlinim o nevoie imediată, fizică, ci să încurajăm familiile să facă tot posibilul pentru a depăşi dificultăţile cu care se confruntă, fie că este vorba despre lipsa actelor de identitate, lipsa unui loc de muncă, lipsa accesului la educaţie, probleme medicale, etc. Noi suntem gata să le sprijinim cu tot ce putem, cu o vorbă bună, cu informaţii, chiar şi practice”, a declarat presei Dacian Moldovan.

Sursa:agerpres.ro