Nu exista niciun motiv pentru ca acum sa semnam un nou CCM, avand in vedere faptul ca in concilierea conflictului colectiv de munca angajatorul nu si-a modificat oferta financiara, iar actele aditionale la Contractele Individuale de Munca contin toate drepturile care le-ar contine si noul contract.
Daca CCM s-ar semna acum, timp de un an pana la expirarea acestuia nu am mai putea solicita nicio alta majorare salariala, in timp ce, daca nu-l semnam o noua negociere va putea avea loc in orice moment.
Perioada 60 de zile pentru negocierea CCM conform legii 62/2011 a expirat in data de 31 martie 2017, neajungandu-se la niciun acord.
Dupa sarbatorile pascale vom demara procedurile pentru a lua hotararea Adunarii Generale Extraordinare pentru greva sau pentru initierea negocierii unui nou CCM in care solicitarile de majorare salariala sa fie unele care sa reflecte intr-adevar aportul salariatilor la profiturile mari ale societatii, precum si complexitatea si periculozitatea muncii pe care o desfasoara salariatii la locurile de munca din Azomures.
Faptul ca nu se incheie un nou CCM nu afecteaza protocoalele incheiate cu celelalte firme care au cesionat salariati in Azomures SA, intrucat in protocoale se stipuleaza ca se acorda cel putin acelasi cuantum al majorarilor salariale pe care le acorda Azomures propriilor salariati, fara referire la contractul colectiv de munca. Avem dovada clara, ca pentru majoritatea salariatilor s-au acordat majorarile salariale cuprinse in oferta financiara din data de 17.03.2017 prin acte aditionale la CIM.
De asemenea, salariatii prin agent de munca temporar trebuie sa primeasca toate facilitatile, precum si salariile pe care le acorda Azomures salariatilor sai, nu numai pe cele cuprinse in CCM.
Cu ocazia sarbatorilor de Paste, sindicatul nostru va ureaza “Sarbatori fericite!” sa ne intalnim sanatosi si cu convingerea ca sta in puterile noastre sa obtinem salarii decente pentru toti.

Presedinte Sindicatul Alternativa 2002 Azomures, Boanta Dumitru