Contele Dracula are, începând de vineri, un mesaj pentru cei care îi trec pragul domeniului din Pasul Tihuţa – “Voi, oamenii, nu sunteţi nemuritori! Viteza ucide”, încercând în acest mod să atragă atenţia şoferilor, mai ales a celor care străbat DN 17, că viteza excesivă poate duce la pierderi de vieţi omeneşti.

Mesajul, conceput de o tânără de 16 ani din Bistriţa, este scris pe un panou amplasat chiar în faţa hotelului-castel Dracula şi face parte din cadrul campaniei “Încotro? Dă şansă vieţii!” derulate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

Vineri, cele trei instituţii au organizat o caravană pe Valea Bârgăului, pe traseul Bistriţa – Pasul Tihuţa, formată din motocicletă de la Rutieră, autospecială cu radar, autospecială a ISU şi ambulanţe SMURD şi SAJ. Cu această ocazie, au fost dezvelite mai multe panouri cu mesaje de avertizare pentru şoferi, potrivit comunicatului remis de IPJ Bistriţa-Năsăud.

“Din această săptămână, toate ieşirile din judeţul nostru sunt marcate cu panouri inscripţionate cu mesaje amuzante, şocante sau pur şi simplu interesante. De asemenea, au fost instalate panouri care atrag atenţia asupra celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere. Şapte astfel de panouri sunt instalate pe drumuri naţionale, iar patru pe drumuri judeţene sau în zone cu trafic aglomerat”, se precizează în comunicat.

Pe traseu, poliţiştii, pompierii şi voluntarii de la Ambulanţă au distribuit materiale preventive, acţiuni asemănătoare având loc şi în localităţile Beclean, Şintereag şi Sigmir, unde incidenţa accidentelor rutiere este la fel de ridicată ca în satele de pe Valea Bârgăului.

Sursa:agerpres.ro