„Rugby-ul este un sport de golani practicat de domni…”, in timp ce pseudo-fotbalul lu’ Maior & compania este: “Un sport de domni practicat de golani”! (Pierre de Coubertin)

Rugby-ul se adresează copiilor şi este o combinaţie între distracţie şi energia dată de mişcare, fără contact direct cu adversarul. Este o joacă cu multiple beneficii: viteză, forţă, rezistenţă, respect, dăruire, spirit de echipă. O lecţie extraordinară în sport: nu poţi înainta decât pasând înapoi!

Din pacate, unul din cele mai frumoase sporturi, rugby, nu se poate practica la noi in Mures decat la nivel de amatori, deoarece Federatia Romana de Rugby nu accepta afilierea cluburilor in cazul in care acestea nu detin suprafata de joc omologata.

In urma cu ceva vreme, exista in Mures o echipa inscrisa in Liga a 2-a, a Transport Local SA, care juca pe un teren undeva in zona clinicilor. Acum nu mai este, nici echipa nici terenul. Bine ca avem “orezaria” de pe stadionul TranSil si Stadionul Municipal recuperat de primarie, dar lasat de ani de zile in acelasi stadiu de degradare, probabil din interesul vizibil, acela de a se exploata stadionul OSB Arena care este in “proprietatea” lu’ Maior & compania; teren intrat in vizorul DNA, dupa ce a fost concesionat de la primarie GRATUIT pentru ca mai apoi sa fie “inchiriat” pe bani de “gasca vesela”!

CS Juvenes: Avem deosebita plăcere să vă invităm la un eveniment rugbistic de anvergură în Tîrgu-Mureș, după 25 de ani de absență. În cadrul acestuia, vor avea loc un meci la nivel de copii și o partidă de Rugby 7’s.

Meciurile se vor desfășura duminică, 23 aprilie 2017, începând cu ora 11, la Baza Sportivă Juvenes din Sâncraiu de Mureș. Prin simpla participare la acest eveniment, contribuiți la susținerea rugby-ului românesc.

Echipă copii:
Juvenes Alb: Adonis Bucur, Casian Suciu, Andrei Iușan, Andrei Suciu.
Juvenes: Marco Șăulean, Darius Suciu, Alexandru Costea, Alisa Tătar.

Echipă Juniori Plus:
Juvenes Alb: Andrei Codarcea, Silviu Pop, Dragoș Meruțiu, Rareș Chibelean, Cătălin Pol, Paul Stoinea, Dan Brustur.
Juvenes: Daniel Tanko, Vicențiu Iușan, Roland Ferenti, Dragoș Stepa, Dan Căpâlnă, Cosmin Boar, Alexandru Mașca.

CE ESTE RUGBY-UL ?  Scopul este ca un jucător, respectând regulamentul şi în colaborare cu coechipierii săi, să ajungă în terenul de ţintă advers pentru a culca balonul înscriindu-se astfel o încercare (sau eseu).

O echipa este formata din 7 sau 15 jucatori si este impartita in doua compartimente :

1. Inaintasi ( gramada)
2.Linia de treisferturi

Informații suplimentare: Dragoș Stepa, antrenor – nr. de telefon 0757 388 865

Sursa foto/text eveniment: csjuvenes.ro