Înscrierile pentru cea de-a XIV-a ediție a ‘Cursului pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict’ încep miercuri, 5 aprilie, iar documentele și detalii referitoare la organizare pot fi obținute accesând site-ul www.mapn.ro/corespondenti.

Documentele de înscriere vor fi transmise până vineri, 12 mai, la numărul de fax 021 319.56.98 sau la adresa de e-mail corespondentiderazboi@mapn.ro.

Cursul, care se va desfășura în perioada 19 — 24 iunie în garnizoana Tîrgu Mureș, va fi organizat de Direcția informare și relații publice a M.Ap.N., cu sprijinul Statului Major al Forțelor Aeriene și al Brigăzii 6 Operații Speciale ‘Mihai Viteazul’.

În vederea asigurării unui antrenament intensiv și a unei instruiri eficiente, numărul jurnaliștilor — redactori, cameramani și fotoreporteri — care vor participa la curs este limitat la 20.

Persoană de contact pentru informații suplimentare — colonelul Renato Nadolu, tel. 021 319.56.11.

*** Cursul va aborda, teoretic și practic, teme privind procedurile de acreditare și de lucru ale jurnaliștilor pe timpul operațiilor militare, reguli de siguranță și protecție în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operațională, caracterizarea teatrelor de operații din punct de vedere al riscurilor, proceduri de acordare a primului ajutor.

În cadrul modulului de instruire practică, jurnaliștii vor participa la diverse antrenamente — dezvoltarea abilităților fizice specifice, instrucție alpină, tehnici de acordare a primului ajutor, tehnici de supraviețuire, cunoașterea hărților, a busolei, a GPS-ului și lucrul practic cu acestea. Totodată, li se vor prezenta ședințe de trageri demonstrative cu armamentul specific forțelor pentru operații speciale și exerciții de parașutare.

Comunicat MApN / Foto:adevarul.ro