PSD a crescut salariul minim cu “un leu”, dar platim in plus mult mai mult daca luam in calcul scumpirile in lant care urmeaza dupa aceasta decizie. Salariul minim trebuie sa fie decis de “piata”, de realitatea economica, nu folosit ca “moneda” electorala.

Painea s-ar putea scumpi cu aproape 10% in aceasta perioada.

“In primul rand, pretul graului a crescut de la 1 martie cu 7-8 procente in contextul cererii mari de grau la export, iar prin acest export se diminueaza si cantitatea de grau care ne ramane la dispozitie.

In al doilea rand, este vorba de cresterea costului cu forta de munca prin majorarea salariului minim la 1.450 de lei, dar corelat au crescut si salariile celorlalti angajati, care nu erau pe minim si este o crestere semnificativa. Noi suntem de acord cu ea, pentru ca oamenii trebuie sa castige mai bine si forta de munca calificata sa ramana in tara, dar ne costa si atunci trebuie sa o prindem in pretul produsului finit”, a declarat presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase – ROMPAN, Aurel Popescu.

Sursa:ziare.com