Preşedintele Federaţiei Sindicatelor PRO ADMINISTRAŢIE din România (FSPAR), Silvia Moldovan, a declarat miercuri că păstrarea secretului asupra proiectului Legii salarizării unitare şi lipsa unei dezbateri transparente cu reprezentanţii angajaţilor din administraţie reprezintă o sfidare la adresa sindicatelor.

‘Acest demers nu este altceva decât o sfidare la adresa sindicatelor. Până la ora actuală nu ne-a fost prezentat niciun proiect. Ne aşteptam, conform afirmaţiilor domnului prim ministru, ca proiectul să fie amânat până la sfârşitul lunii mai şi să aibă loc o dezbatere pentru ca legea să aibă o predictibilitate şi să fie aplicată pe termen lung. Am aflat cu stupoare că nu se va mai ţine niciun fel de dezbatere, că joi, după cum afirma doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, proiectul va fi discutat la PSD şi un grup de parlamentari o va promova în Parlament. Acest demers nu este altceva decât o sfidare la adresa sindicatelor, pentru că în această situaţie nu va mai avea loc o dezbatere. Suntem bulversaţi întrucât, noi, cei din administraţie, nu cunoaştem nicio prevedere din acest proiect şi cum se va face salarizarea’, a susţinut Silvia Moldovan.

Ea a spus că modul în care se discută despre proiectul legii salarizării unitare dovedeşte faptul că ‘nu se doreşte o consultare cu partenerii sociali, nu se doreşte o lege a salarizării unitare, ci să doreşte o lege care să fie în avantajul unora’.

‘Eu cred că nu se doreşte realizarea unei legi a salarizării unitare, care să elimine discrepanţele din sistem, ci o lege care să conserve anumite privilegii’, a afirmat Silvia Moldovan.

Preşedinta FSPAR susţine că pentru a fi aplicate pe termen lung şi pentru a avea o predictibilitate în timp, proiectele de lege trebuie atent analizate, discutate şi agreate cu toate părţile implicate.

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că proiectul Legii salarizării unitare va fi prezentat joi, în comitetul executiv al PSD, de liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, iar apoi va fi semnat de către parlamentarii convocaţi la Sinaia.

Sursa:agerpres.ro / Foto:jurnal.ro